06 Ocak 2010

Sıfırdan tekrar edilen başlangıçlar ancak filmlerin, ardından ne olduğunun bize söylenmediği sonlarında olur, Kişi.

Nasıl kendini ve yaşadıklarını hiç olmamış gibi içinden söküp atabilesin ki? Reddedişle olmaz bu. Bence bu sıfırdan başlangıca en yakın sayılabilecek reformlar, ancak kişinin tüm yaşadıklarını, yaptıklarını, geçmişindeki insanları ve en önemlisi kendisini affetmesiyle mümkün. Böylelikle geçmişi geçmişte bırakıp ilerlemeye devam edebilir.

Bugün birisi beni erkekler tuvaletinin kapısından çevirdi, kadınlar tuvaleti şu tarafta bacım diye. Anında cinlerim tepeme çıktı.

Olur öyle hatalar, arkadan anlamamıştır, gözü miyoptur falan... İyi de arkadaşım diyelim ki kadınım ve yanlış yere gidiyorum; yahu sana mı düştü benim namusum gittiğim yerin doğru yer olup olmadığı? Ne nane molla insanlarımız var. Cidden bu ülkede kadın olmak çok zor.

Ha, bu arada bu kadar kızmamı yanlış anlamayasın. Kadınlarla alıp veremediğim yok ki onlardan biri sanılmaktan gocunayım. Benimkisi ortaokuldan ve saçımın uzun olduğu dönemlerden kalma bir tepki. Hele orta okulda, olduğumdan başka bir cinsiyet sanılmak pek koyuyordu. Üniversiteyi bitirmiş, ölümden dönmüş bir kişi olarak hâlâ böyle bir olay karşısında celallenmem bu konuda bir şeyleri, birilerini ya da kendimi tam olarak affedemediğim anlamına geliyor; eğer ki yukarıdaki iddiamı doğru sayarsak.

Tamam, çok ciddi yazdım. Yeter bu kadar.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Şu sıralar tekrar Sandman okumaya başladım. Güzel seri be. En son Rüya Lordu, Morpheous, Cehennemden çıkıyordu. Lucifer Sabahyıldızı ona milyonlarca iblisle çevrilmiş olarak dikilkleri o tepede onu öylece bırakacaklarını mı sandığını soruyordu. Rüya Lordu'nun ve rüyalarının Cehennemde hiçbir gücü yoktu nasıl olsa... Derken Morpheous Lucifer'a cevabını verdi soğukkanlılıkla "Evet, ben burada güçsüz olabilir. Ancak rüyalar? Rüyaların burada gücü olmadığını söyleyemezsin." ve tüm iblislerin duyabileceği bir sesle dudaklarından şu kelimeler döküldü:

"Eğer buradaki tüm iblisler bir gün Cennete kavuşacaklarının hayaliyle dolu olmasalar, Cehennemin bir gücü kalır mıydı?"

Ve o yavaş yavaş Cehennemin çıkışına doğru yürürken tüm iblis ordusu onun önünden bir bir çekildi.

Bu kadar.

HADEN!

0 yorum: