07 Ocak 2008


Neden insanların ölme hakkı yok? Ölmek isteyenler bu isteklerini devlete bildirsinler, devlet bunlara gerekli psikolog ve doktorları gönderip bu kararlarından ne kadar emin olduğunu sordursun. Çözülecek bir şey varsa şayet ve kişiyi ikna edebilirlerse kişi devam etsin yaşamaya. Yok, edemezlerse o zaman yine devletin tahsis ettiği cellatlar tarafından en acısız şekilde öldürülsünler.

Bu arada, ölmek istediğimi sanmayın. Zorla elimde tuttuğumu bırakacak değilim.

Aslında bu garip yarım-fikirden bir hikaye de çıkabilir... hmm... Ya da boşver, diğer olası fikirlerin arasına atayım.

Art by VODALIZARIN @ Deviantart

2 yorum:

bircan dedi ki...

ötenazi deniyor buna. keşke çok büyük sebepler istemiyor olsalar diyorsun yani. ama bundan yani yaşamak ve acının tadını çıkarmaktan daha keyifli ne olabilir ki. pain is playing yoyo in my body. and this is my party.

Gorgi dedi ki...

Bıraksınlar ölsün demiyorum. Sorun, ölmeyi yasaklamak, tabu kılmak; yardımı ve ölümü kurumsallaştırmak gibi ütopik bir durumu düşünüyorum. Ölmenin kişisel bir seçenek olarak sunulması bir özgürlük olur. Bu özgürlük çerçevesinde ölmek isteyen kişinin aksine ikna edilmesi ise aslında bir tedavi başlangıcı sayılabilir. İntihar etmek isteyen kişilerin bu isteklerinin resmi olarak ciddiye alınarak göz önünde bulundurulması, hele bir de buna kurumsal bir gerçeklik katılması, intihar etmek isteyen kişinin tedavisine atılan ilk büyük adım olabilir. Tamamiyle ciddiye alınmak çok etkili bir motivasyon olur.